Warning: Attempt to read property "plugins" on null in /customers/d/b/a/syngbedre.dk/httpd.www/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Faktum: Nogle dage synger du bare bedre end andre.

Fordi:

1. Dit hoved er et andet sted. Der sker noget i dit liv, som kræver din opmærksomhed og det er svært at lægge det til side, fordi du skal synge.

2. Din krop er et andet sted. Måske vil den hellere være hjemme i sofaen? I hvert fald makker den ikke ret og fungerer ikke af sig selv.

Begge dele er voldsomt irriterende, især hvis du er en af de sangere, hvor det normalt bare kører. Så kan man blive fuldstændig magtesløs, for hvad gør du egentlig, hvis sangen ikke fungerer for dig en dag?

Tja, du kan selvfølgelig gå hjem og lade sangen ligge til en anden dag. Det er bare ikke altid muligt. Måske er der et band eller et kor, som er afhængige af, at du (også) synger.

Så hvad gør du?

1. Find ud af, om det er hjerne eller krop, der er på afveje.

2. Beslut dig til, at få det til at virke (det lyder banalt, men det er helt centralt)

3. Hvis det er hjernen: når vi er under pres og tænker meget, hjælper det oftest med en pause. Den har du fået foræret, for lige nu skal du synge. Din hjerne har godt af at foretage sig noget andet, og du finder sandsynligvis løsningerne på det du tænker på, meget nemmere efter en time-out.

4. Hvis det er kroppen: Er dit tempo for højt og er vejrtrækningerne lidt for hurtige, så brug 5 minutter på nogle vejrtrækningsøvelser, så du tager kontrollen over din krop tilbage. Er dit tempo for lavt og er du for doven, så hop på stedet, tag trapperne i stedet for elevatoren eller gå 500 meter i hurtigt trav. Kort sagt, vælg selv at sætte pulsen op.

5. Hold fast i din beslutning om at få det til at virke, også hvis hjerne eller krop ikke umiddelbart er samarbejdsvillige…

6. Nyd at genvinde kontrollen og syng – bedre.

Vi har alle mere eller mindre gode sangdage, men det er dig, der beslutter, om det helt skal tage magten over dig eller om du selv vil have kontrollen. Det kræver en fast vilje, til gengæld får du så meget energi igen, når det virker.

Hvis du har lyst til at læse mere om det med krop og hjernes betydning for sang,
så kig her

 

Mange hilsner Christina

 

 

 

%d