Warning: Attempt to read property "plugins" on null in /customers/d/b/a/syngbedre.dk/httpd.www/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Det kan være svært selv at bedømme, om du egentlig synger rent. Hvis du har en smartphone, findes der forskellige apps til at hjælpe dig på vej.

Første trin er at optage dig selv synge en sang på din telefon og lytte til det. Hvad hører du? Rammer du tonerne, altså lyder melodien rigtigt? Kommer du op på de høje toner? Og ned på de dybe?

Ligesom alt andet med sang, er der forskellige niveauer at kunne tingene på

Det kan f.eks. være, at du synger gennemgående rent, men ind imellem misser en tone. Det kan også være, at du synger rent, men i dit kor har fået at vide, at intonationen skal være bedre. Det kan også være, at du opdager, at det er helt ved siden af og at du slet ikke rammer tonerne.

Når du har en fornemmelse af, hvordan det står til, kan du gå i gang med at øve dig på at synge renere.

Hvis du generelt synger rimeligt rent, men gerne vil gøre det endnu bedre, så vil jeg anbefale dig at kigge nærmere på Scalecoach, en danskproduceret app. Den findes til Iphone og til Android telefoner. På hjemmesiden www.scalecoach.com kan du se en lille video om, hvordan app’en fungerer. Scalecoach findes i en gratis version og i en pro version. Den gratis version er fin til det grundlæggende, men har kun mol-skala. Hvis du vil øve dig på durskalaer (som nok er det mest almindelige), skal du tilkøbe den, men det koster under 10 kr. Du behøver altså ikke købe pro versionen med det samme, bare et mindre tillæg.

App’en kan indstilles til forskellige sprog, så sæt den til dansk med det samme, da skalabetegnelserne på engelsk ikke er så letforståelige. Scalecoach fungerer sådan, at du indstiller den til at spille en skala på en bestemt måde (se videoen). Denne skala eftersynger du så og app’en giver dig en bedømmelse af, hvor præcist du rammer tonerne. Den har en standard bedømmelse og en pro bedømmelse – hvor du bliver vurderet rigtig hårdt. Start med standard bedømmelsen 🙂

Min vurdering er, at Scalecoach er en rigtig fin app med mange gode funktioner. Du skal dog være indstillet på at arbejde i små detaljer, lidt nørdet faktisk. Her er vi virkelig inde i sangerens arbejdsrum og arbejder med de langsigtede resultater. Det er ikke en børne-app eller en hygge-app. Hvis du er ude efter en app, der kan fortælle dig, om du synger rent, så kan Scalecoach give dig et svar, men den arbejder altså specifikt med skalaer og ikke sange som sådan.

 

 

 

GemGem

GemGem

%d