Warning: Attempt to read property "plugins" on null in /customers/d/b/a/syngbedre.dk/httpd.www/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Mere sang

Tilmeld dig Syngbedres nyhedsbrev nederst på siden og få en gratis online sanglektion samt guiden

5 trin til en stærke sangstemme

Jeg hedder Christina Holm Dahl

Jeg har altid sunget… Jeg kan ikke huske, at jeg ikke har sunget.

 

I dag er jeg sanger og sangpædagog. Jeg er uddannet som klassisk sanger på musikkonservatoriet og lever af at synge koncerter og undervise i sang. Det har jeg efterhånden gjort i mange år. Så kunne historien ende der – det ville bare ikke være ret interessant for dig.

 

For selvom jeg altid har sunget, kan jeg sagtens huske, at det ikke altid har lydt lige godt! Jeg kan huske timerne i øvelokalet. Jeg kan huske nervøsiteten ved at synge foran andre mennesker. Og jeg kan huske hele rejsen fra usikker ung pige til professionel musiker.

I dag ved jeg, hvordan man synger.

 

Det betyder ikke, at jeg så kan holde op med at øve mig. For hver dag mærker jeg på mig selv, hvor følsomt sang-instrumentet er. De mindste ting skubber til den hårfine balance og så er det frem med værkstøjskassen, så det hele kan komme til at fungere igen. Og det er jeg egentlig ret godt tilfreds med, for så holder jeg mig skarp og opmærksom. Mit sangerliv kan du læse mere om her

 

Jeg ved også en hel del om at lære andre at synge.

 

De første sangelever havde jeg helt tilbage i 1993. Jeg er barn af to skolelærere, så jeg har tidligt fået indpodet interessen for det pædagogiske og for menneskers forskellige læringsmønstre. Og så jeg været så privilegeret at få lov at undervise rigtig mange mennesker i at synge. Mest unge og voksne. Stilarterne har været mange. Jeg arbejder med klassisk, musical, viser og lidt pop.

 

 

Først og fremmest arbejder jeg med at fundere mine elever ordentligt, så de får en sangstemme, der holder, og deres egen værktøjskasse til fremtiden.

 

Her på siden får du et kig ind i min værktøjskasse.
Den rummer sangteknisk nørderi, redskaber til sangens psykologi, konkrete øvelser og en hel del andet.

 

 

God fornøjelse!

Mange hilsner Christina Dahl

Logo - stor

 

 

PS: Hvis du er i tvivl om noget eller har et spørgsmål, så send mig endelig en mail.

Den helt korte version om min baggrund:

 

Christina Holm Dahl er uddannet sanger og sangpædagog fra Det Fynske Musikkonservatorium (i dag SMKS). Desuden har hun studeret Musikvidenskab og er cand. mag. i Kultur og Formidling fra Syddansk Universitet. Hun har siden 2001 optrådt som solist med ensembler og kor, i kammermusiksammenhænge samt medvirket i og iscenesat musikteaterforestillinger i ind og udland. Hun har uropført mange værker og medvirker på 6 cd-indspilninger. Christina har undervist i sang siden 1996 og været korleder i flere år.

Christina har selv en klassisk sangbaggrund men underviser med udgangspunkt i mange stilarter og sangskoler. Det handler for hende ikke om én rigtig metode, men om at give den enkelte sanger mulighed for at udfolde sig selv, sin stemme og sin musikalitet på et sundt og langtidsholdbart grundlag.

%d