Warning: Attempt to read property "plugins" on null in /customers/d/b/a/syngbedre.dk/httpd.www/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Har du trukket vejret i dag? Altså sådan rigtigt dybt? (Jeg kunne fristes til at skrive helt ned i maven, men man trækker altså vejret i lungerne, selvom vi sanglærere altid siger det andet  😉 )

Jeg spørger, fordi jeg næsten dagligt møder folk, hvor stemmen er ude af balance. Og rigtig tit finder vi ud af, at årsagen er, at de ikke får trukket vejret. Ordentligt, altså. Du trækker jo vejret hele tiden, omkring 20.000 gange i døgnet, og det tænker du sikkert ikke meget over. Men sangvejrtrækning er noget andet.

Lungerne skal fyldes op med luft. Du må gerne mærke brystkassen udvide sig. Det må gerne tage fokus. En god, dyb vejtrækning er nemlig hele fundamentet for, at din sang fungerer.

 

Måske tænker du: Ok, Christina, jeg har sunget i mange år, så vil du lige springe over det helt basale? Jeg ved godt det med vejrtrækningen og jeg kan godt trække vejret helt dybt.

Jeg tager alligevel fat i det, for mange af de mennesker jeg møder, de har også sunget i mange år og ved godt, hvordan man synger. Og alligevel, så smutter det. For sanginstrumentet sidder jo i vores krop. Og den krop bruges til meget andet. Livet f.eks. Og her i november, der går det altså lidt stærkt for de fleste.

Vi får puttet lidt mere i kalenderen, end den egentlig kan rumme. Eller i hovedet. Lyser falder, så nogle af os grubler lidt mere end ellers. Der kan være mange årsager til, at vi ikke helt når at være tilstede i vores egen krop og så er det vi glemmer det der med at trække vejret ordentligt og i stedet fokuserer på at præstere.

Men hvad nu hvis en ordentlig vejrtrækning er en forudsætning for en god og tilfredsstillende præstation?

 

Hvis du er i tvivl om hvad jeg helt præcist mener med en dyb vejrtrækning eller en sangvejrtrækning, så er her et par videoer om det:

Vejrtrækning og sang

Træn din sangvejrtrækning

Og hvis du er helt med på teknikken, så er her en lille opgave: Brug de næste 5 dage tid på at trække vejret fokuseret og bevidst mindst 5 gange om dagen. Om du står, sidder eller ligger, betyder ikke så meget. Bare træk vejret. (Så lover jeg at gøre det samme).

 

 

 

%d