Warning: Attempt to read property "plugins" on null in /customers/d/b/a/syngbedre.dk/httpd.www/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Vil du høre et eventyr om at synge?

Der var engang….. (sådan skal det jo starte, når jeg har lovet dig et eventyr)

 Der var engang en dreng, som elskede at synge. Vi kan kalde ham Anders. Anders vidste ikke, hvorfor han sang, bare at det gjorde ham glad. De sang også i hans familie, både hans forældre og hans to søskende. Ikke sådan at de optrådte med det, men de sang hjemme i familien. Alt var godt, og det at synge var helt naturligt.

Miste glæden ved at synge

 

Da Anders kom i skole, fortsatte han med at synge meget og højt og lærerne lagde hurtigt mærke til ham og hans sang. Nogle syntes det var skønt. Andre syntes det var lidt for højt. En sagde til ham, at han godt lige måtte dæmpe sig. To af klassekammeraterne hørte det, og så begyndte de at drille: ‘Anders synger faaalsk, Anders synger faaalsk’ skreg de ud over det hele. Og Anders blev så ked af det. Hvorfor skulle han nu drilles, fordi han sang? Og var det rigtigt, det med at han sang falsk?

(Det var det ikke, men det lød godt og var sjovt at sige, syntes drengene).

Og så holdt Anders mund. Fuldstændig. Han sang ikke mere. Ikke i musiktimerne, ikke til morgensang. Han holdt også op med at synge derhjemme. Hans forældre spurgte hvorfor, men Anders ville ikke svare. Han sang jo falsk, hvorfor havde de aldrig sagt det til ham? (fordi det ikke passede).

Sådan fortsatte det i mange år. Anders voksede op og lod være med at synge. Til skoleafslutninger. Juleaften. Til morgensang i skolen. Når der var fester. Til sin egen konfirmation. Når det ikke kunne undgås, så åbnede han munden og mimede med på teksten. Og lærerne og alle de andre glemte, at Anders kunne synge og fortalte, at Anders jo var sådan en brummer og at man bare skulle lade ham være.

Anders gik ud af skolen og fortsatte med ikke at synge. Han blev en voksen mand – af den slags der ikke synger. Han blev gift (han sang heller ikke til brylluppet) med en skøn kone – og hans kone, hun sang! I kor og hun elskede sang og det at være sammen om musikken. Hun ville have Anders med til kor, men det ville han ikke.

En dag tog han alligevel med – bare for at lytte på, forstås! Og han så og lyttede. Koret var ikke perfekte. De sang fint, helt almindelige mennesker med gode stemmer, som holdt af at synge sammen. Indimellem ramte de ved siden af, især når de var ved at lære noget nyt. Og indimellem var der en passage, der var svær at få has på, og så måtte den øves meget. I pausen grinede de rigtig meget.

Anders så og lyttede og mærkede noget dybt i maven. En sangglæde, der blev pakket ned for mange år siden. Til sidst i korprøven skulle koret synge en enstemmig sang og dirigenten spurgte om Anders ikke ville synge med. Han sagde først nej tak, men pippede så alligevel med, helt svagt…. Og i sidste vers sang han med, så det kunne høres!

Stemmen var selvfølgelig lidt rusten men der var intet galt med den. Anders sang så rent som de andre. Og nede i maven, der boblede glæden frem…..

 

Kunne du lide mit eventyr?

Selv bliver jeg lidt trist af det, trods anlægget til en happy ending. Jeg har selv fundet på eventyret, men der er elementer af rigtig mange mennesker jeg har mødt og af deres historie. Granvoksne mennesker, som har fået ødelagt deres sangglæde af dumme tilfældigheder og ubetænksomme mennesker. Når de kommer hos mig, er det tit fordi de gerne vil gøre noget ved det.

Sangglæden bobler i maven….

Og det er jo det, det hele handler om! At synge – selv eller sammen med andre. At udtrykke sig. At være tilstede i musikken og mærke sig selv og andre. At slutte fred med andres meninger og ens egne antagelser om, hvad andre tænker og synes.

Hvad med dig? Står du solidt på egne ben, når du synger eller fylder det lidt rigeligt, det med andres meninger?

Så skulle du altså tage og kigge nærmere på mit onlinekursus om Sang og Nervøsitet. På kurset arbejder du bl.a. med at slutte fred med, hvad andre har sagt til dig om din sang. Vi kigger også på, hvordan du kan slippe tankerne om, hvad andre tænker om dig (eller i det mindste sørge for at det ikke stopper dig i at synge og nyde at synge).  Du kan læse meget mere om det her

 

Er du slet ikke i tvivl men klar til at blive klogere på din nervøsitet? Så finder du genvejen til at købe kurset lige her.

 

 

GemGem

 

GemGem

GemGem

%d