Warning: Attempt to read property "plugins" on null in /customers/d/b/a/syngbedre.dk/httpd.www/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Mere sang

Tilmeld dig Syngbedres nyhedsbrev nederst på siden og få en gratis online sanglektion samt guiden

5 trin til en stærke sangstemme

Sang og nervøsitet

Kæmper du med nervøsitet, når du synger og vil du gerne:

 

 • Kunne nyde at synge og udtrykke dig
 • Være til stede i musikken
 • Lære dine egne reaktioner at kende
 • Være tryg med dine sommerfugle i maven
 • Slippe bekymringen om hvad andre tænker
 • Give slip på mindet om en dårlig sangpræstation
 • Forstå hvordan du skaber gode forudsætninger for at lykkes
 • Slutte fred med andres tarvelige og/eller kritiske kommentarer om din sang og stemme i fortiden

 

sang og nervøsitet

 

Jeg har undervist i sang i knap 20 år og selv sunget i 35 år, heraf de sidste 20 professionelt. Undervejs har jeg oplevet mange sangere og selvfølgelig mig selv kæmpe med nervøsiteten og hvordan den kan begrænse et musikalsk udtryk. Oplevelsen af at når man synger foran andre, kan man pludselig kun præstere en brøkdel af, hvad man egentlig kan. Ikke sjovt!

Så jeg satte mig for at kigge nærmere på den nervøsitet og om vi kan blive bedre til at styre den. Jeg tror ikke på, at vi kan få nerverne til at gå helt væk – og egentlig holder jeg også af den energi der ligger i lidt sommerfugle i maven. Hvis man altså kan holde det på det niveau og kan komme fri af følelsen af, at nervøsiteten fuldstændig overtager kontrollen.

Jeg har derfor spurgt en masse syngende om, hvad deres nervøsitet går ud på, hvordan den kommer til udtryk og hvor den kommer fra. Desuden har jeg kigget nærmere på relevant og spændende forskning om, hvordan vores hjerne egentlig håndterer pres – som det at synge for andre jo let bliver. Den viden jeg herigennem har opsamlet, har jeg afprøvet med sangelever og kursusdeltagere for at blive klogere på, hvad der sker i praksis.

 

 

logo

 

Denne viden + min egen erfaring som udøvende sanger er blevet til onlinekurset Sang og Nervøsitet – Få styr på din sangpræstation.

 

Det er ikke en mirakelpille, som løser din nervøsitet en gang for alle (bare de fandtes), men et sæt værktøjer til at hjælpe dig med at genvinde kontrollen. Jeg har lagt vægt på at gøre kurset så enkelt og praktisk anvendeligt som muligt og at undgå tungt fagsprog, når pointerne kunne formuleres enklere.

 

Dette kan du lære i kurset: 

 

I en lydfil gennemgår jeg de typiske årsager til nervøsitet når man synger. Her får du mere overblik over, hvad der egentlig er årsag til din egen sangnervøsitet og i tilhørende arbejdsark kan du arbejde videre med at skabe gode nye vaner for dig selv, så du kan få styr på sangnerverne. Der er desuden supplerende forklarende videoer samt lydfiler med øvelser.

 

Onlinekurset Sang og Nervøsitet kommer omkring 6 emner:

 

 1. Din hjerne og hvordan den reagerer i ukendte situationer
 2. Adrenalinens bivirkninger – hvorfor er det man ryster?
 3. At skabe trygge situationer for dig selv
 4. Hvad (du tror) andre tænker
 5. Hvad andre (rent faktisk) har sagt til dig
 6. Dine tidligere (ikke så heldige) sangerfaringer

Kurset indeholder lydfiler, øvelser og arbejdsark, så du kan skabe din egen vej til at få styr på sangnerverne. Du kan tage kurset online eller downloade det til din computer/tablet/telefon, sådan som det passer dig bedst. (Selvfølgelig kun til eget brug)

Pris 399 kr.

EKSTRA: Vil du gerne sparre med mig og få min rådgivning omkring, hvordan netop du bedst håndterer udfordringerne? Så har du mulighed for at tilkøbe 45 minutters individuel sparring og vejledning via Skype eller tlf. (danske tlf. numre) for bare 200 kr. ekstra.

Pris 599 kr. for kursus samt 45 min. individuel vejledning.

Ja tak - køb kursus

 

 

Gode spørgsmål:

Kan jeg bruge dit kursus på min Ipad?
Ja da (og for den sags skyld på din tlf.). Der er nogle arbejdsark, som du kan vælge at udfylde online eller kan downloade som pdf’er, alt efter hvad der passer dig bedst.

Bliver jeg så fri for min nervøsitet, når jeg har fulgt dit kursus?
Ikke i første omgang. Du bliver til gengæld klogere på, hvad der gør dig nervøs og hvordan du bliver bedre til at håndtere din nervøsitet. Med tiden og med øvelsen tager du kontrollen tilbage, så du ikke skal føle dig prisgivet noget, du ikke kan styre.

 

%d