Warning: Attempt to read property "plugins" on null in /customers/d/b/a/syngbedre.dk/httpd.www/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Sang er skønt og livsbekræftende – men det er meget forskelligt, hvad vi hver især synes er allersjovest.

  • Måske er du korsanger eller forsanger i et band og overvejer om du kan have noget ud af sangundervisning?
  • Eller modsat – går du til sang og savner at synge sammen med andre? Og skal det så være i et band eller i et kor?
  • Måske er du helt ny i det med sangen og aner faktisk ikke, hvor du skal begynde?

Så læs med herunder

Udover det indlysende – at man bruger sin sangstemme alle stederne – er det faktisk ret forskellige ting.

I koret er der fokus på musikken og det at synge sammen. Du kan finde kor i alle sværhedsgrader og indenfor snart sagt alle musikgenrer. Find et kor, der passer til dig. Mange gange er der en eller anden form for stemmeprøve men der er også kor uden adgangskrav. Nogle bruger noder, andre steder betyder det ikke noget. Korlederen/dirigenten styrer korprøverne og ofte også hvilken musik I synger. Måske er der et korudvalg eller en bestyrelse, som er med til at bestemme musikken. De fleste kor synger koncerter nogle gange om året – og de fleste kor er i øvrigt ret sociale. Hvis du vælger at synge i kor, er det vigtigt, at du kommer til alle korprøverne, ellers hænger helheden ikke sammen.

 

Når du går til sangundervisning, er der fokus på din individuelle sangudvikling. Du skal have lyst til at arbejde med din sangstemme og at udvikle din sangteknik. Det er ikke nok ”bare” at ville synge en masse sange – så skal du hellere finde et band at synge med. Du kan gå til sangundervisning på alle niveauer fra helt nybegynder til meget rutineret og du kan gå på små hold eller individuelt. Og så kan du finde lærere med speciale i forskellige genrer. Sangundervisning bliver hurtig en meget personlig ting så det er vigtigt, at du finder en lærer, du kommer godt ud af det med og som selvfølgelig er dygtig. Og så skal du øve dig mellem undervisningsgangene, ellers flytter det sig ikke. Musklerne skal trænes i at gøre det, der er bedst for sangteknikken og de kan ikke nå at øve sig nok, hvis du kun øver teknik, når du er til time.

En mulighed er også online sangundervisning – f.eks. Syng Bedres Få styr på din sangteknik, hvor vi gennemgår alt den grundlæggende sangteknik. Fordelen ved det er, at du kan lære at synge hjemme hos dig selv, lige når det passer dig. Det kan du læse meget mere om her.

 

I bandet finder I sammen om at spille musik i den stilart I helst vil. Bands kan du også finde på alle mulige niveauer og i alle genrer. Du er – som regel – eneste sanger, så det skal du være ok med, du skal altså ikke have brug for at læne dig op ad en mere sikker sanger. Du skal også have en velfungerende sangstemme rent teknisk, så du kan holde til bandøverne uden at knække og slide stemmen. Du skal kunne udtrykke dig musikalsk, så sangene ikke bare bliver rent teknik. Og så skal du synes det er fedt at være i front!

 

Når du har fundet ud af, hvordan netop du skal synge – så er det bare med at undersøge, hvad der findes i dit område. Internettet er en god start. Google ”kor”, ”sangundervisning” eller ”band” og så din by eller område. Aftenskolerne er et godt bud, hvis du leder efter et kor eller efter en sanglærer. Du kan også tjekke opslag på biblioteket eller i supermarkedet. Korene annoncerer også ofte i de lokale aviser. Bandet skal du måske selv starte op med nogle venner eller også kan du være heldig, at nogen sætter et opslag op efter en forsanger.

 

Det er fantastisk at synge – og det skal selvfølgelig være på den måde, der passer bedst til dit temperament. Så brug lidt tid på at finde ud, hvad du egentlig er til – og send mig gerne en mail, hvis der er noget du vil spørge om.

 

Hvis du vil i gang med at synge lige nu og godt kunne bruge struktur – så kig på mit sangopvarmningsprogram, lige til at downloade til din mp3-spiller.

God fornøjelse!

Mange hilsner Christina

 

 

GemGem

%d