Warning: Attempt to read property "plugins" on null in /customers/d/b/a/syngbedre.dk/httpd.www/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Trin 2 – Den sunde stamme

For dig der er i gang med at synge, men ikke helt har kontrol over din stemme

 

Den sunde sangstemme - starten

På dette trin skal du i gang med grundarbejdet.

Det handler om at skabe stærke rødder og en stærk stamme. Som du kan se på træet, ser det ikke altid spændende ud. Det kan nogle gange virke lidt ensformigt og med mange gentagelser, men det er rugbrødsarbejdet du er i gang med nu og det er helt nødvendigt. Jeg lover dig, at det betaler sig i det lange løb.

 

Det teknikarbejde du laver nu, er simpelthen en fremtidsinvestering i din stemme.

 

Jeg vil tro, at du er godt i gang med at synge og bruge din stemme og at du også har oplevet udfordringerne: du bliver slidt eller har problemer med at komme op på tonerne eller få nok styrke. Eller måske vil du udtrykke noget bestemt musikalsk i en sang, men din stemme makker ikke ret. Måske har du lavet fejl ved en koncert og er nede i kulkælderen over det.

 

Problemet er nu, at du ikke ved, hvad du skal gøre ved det.

 

Her er et blogindlæg med et overblik over, hvad der i første omgang skal til

 

Syng Bedre har også sin egen videokanal på Youtube (hvis du abonnerer på den, får du besked lige så snart jeg lægger nye videoer op)

 

Jeg har samlet 5 videoer, som beskriver den grundlæggende teknik du skal kunne for at få kontrollen på din stemme.

 

Måske har du hørt om begrebet støtte i sang? Her er en video, hvor jeg demonstrerer effekten af at støtte (og af ikke at gøre det)

logo Syng bedre

 

Nogle har udfordringer med selvtilliden og kommer til at blokere sig selv. Prøv f.eks. at læse dette brevkassespørgsmål. Og andre (rigtig mange) kommer til at sammenligne sig alt for meget med de andre og giver derfor ikke sig selv plads til at lære. Hvis det er dig, så læs lige med her.

 

Måske er du allerede i gang med at bruge din sangstemme sammen med andre – i kor eller i band? Det er helt forskelligt, hvad vi er til – og hvad de forskellige måder at synge på kræver af dig kan du læse mere om her.

Hvis du er på dette trin og interesseret i et kursus,
vil jeg anbefale dig at kigge på mit onlinekursus Få styr på din sangteknik. Det er lavet til sangere på niveau 2 og 3.

Er du i Aarhus og interesseret i et mere traditionelt sangkursus eller i soloundervisning, så kig på kursusoversigten her.

Og måske synger du allerede i kor og
mangler bare lidt struktur til hjemmeøvningen. Så er mp3-opvarmningsprogrammet Sangopvarmning to go lige noget for dig – du kan hente den ned på din telefon eller computer og så er det bare at gå i gang.

Og er der noget du ikke kan finde
eller er i tvivl om – så skriv til mig 🙂

Mange hilsner Christina

 

%d