Warning: Attempt to read property "plugins" on null in /customers/d/b/a/syngbedre.dk/httpd.www/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Nu er det jo forår og dermed er sportssæsonen godt i gang. Den anden dag slog det mig, at der er en del paralleller mellem sang og Formel 1 biler!

(Nej, det rabler ikke helt for mig, prøv at hænge på :))

 

Formel 1 og sang - Syng Bedre

 

Når en Formel 1 bil kører, skal køreren også prioritere sit brændstof. Der skal være lige præcis nok og det skal bruges de rigtige steder. Jeg er ikke ekspert, bare mini-entusiast – men så vidt jeg har forstået, er en temmelig vigtig del af det at være en god Formel 1 kører at vide, hvordan man bruger sin bil optimalt og at kende sin bane.

 

Det lyder altså ret meget som de samme principper som i sang…. Du skal kende dit instrument, vide hvordan du bruger det bedst muligt og så skal du selvfølgelig kende den sang du arbejder med ordentligt, så du kan få de to dele: din stemme og sangen til at arbejde bedst muligt sammen.

Når du har gjort dit forarbejde, og skal til at synge – måske for andre – så skal du flytte fokus til dit tilstedevær i musikken og slippe alle de tekniske overvejelser (i al fald 80% af tiden). Det tror jeg egentlig også Formel 1 kørerne gør. Altså fokuserer på at være tilstede og slipper analysen.

Og så er der lige pit stoppene. Eller vejrtrækningerne. Her skal alle kræfter arbejde sammen og løse deres opgave meget omhyggeligt, præcist – og hurtigt. Det er ikke noget, de bare sådan kan, men noget de har øvet sig uendelig meget i. Og ja, jeg taler stadig både om sang og om Formel 1.

Jeg tænker, at en Formel 1 kører kunne have lyst til at springe over et pit stop, når man nu lige er i flow. Men det holder jo ikke, ligesom det ikke holder i sang. Og tricket er jo at tænke pit stops/vejrtrækninger som del af sit flow.

Formel 1 og sang - Syng Bedre

 

Jeg kunne ikke finde et billede af en Formel 1 bil i pit, så du får en fra Nascar…. Men prøv lige at se tempoet og målrettetheden. Det skinner igennem selv i et still-billede. Og samarbejdet er næsten musik. Alle kender deres rolle og udfører den, mens de giver plads til de andre og deres rolle.

Med bilerne er der et hold, der arbejder sammen. Når du synger, skal du ’bare’ arbejde sammen med dig selv. Men det kan jo sådan set også være besværligt nok. For der er mange små opgaver, der skal udføres præcist og hurtigt, når du skal trække vejret og forberede den næste linje. Og sikkerheden og den perfekte balance – tja ligesom pit crewet, så kommer den kun med øvelsen.

Selv de dygtigste mekanikere skal øve sig i lige netop denne disciplin – ligesom selv de dygtigste sangere skal holde den muskulære hurtighed og præcision ved lige.

…..

Vil du være bedre til dit sanghåndværk, så du også kan få den optimale udgave af din sangstemme? Så skulle du tage og kigge nærmere på Syng Bedres onlinekursus Få styr på din sangteknik. Du kan læse meget mere om det her.

 

 

GemGem

GemGem

GemGem

%d