Warning: Attempt to read property "plugins" on null in /customers/d/b/a/syngbedre.dk/httpd.www/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Hej Christina

Jeg er en mandlig sanger og synger primært rock.
Jeg kunne bare godt tænke mig også at synge pop og andet, så hvordan får jeg den fyldige lyd og gode klang istedet for en kraftig og hæs stemme?

Hvad kan jeg gøre hvis jeg får en utrolig hæs stemme og næsten ikke kan nå høje toner i flere dage efter en øver på en time eller efter koncerter? Det er meget frustrerende og jeg håber du har et godt svar!
En mandlig sanger

Hej!

Tak for din mail og fedt at du har lyst til at udvide din stemmes muligheder!
Gode spørgsmål og jeg starter lige bagfra. Sliddet tyder på, at du kunne blive bedre til at arbejde med din krop (grounding/balance i kroppen) og med støtte, altså kontrol af din luft. Så lægger du ikke så meget pres på dine stemmebånd, og det er det pres, der slider din stemme. Her er et par videoer, hvor jeg forklarer begreberne nærmere.

https://syngbedre.dk/en-video-om-kropsholdning-og-sang/
https://syngbedre.dk/en-video-om-stoette/

Det er ikke så svært at forstå principperne, men at få det ind i kroppen og automatiseret, det tager lidt tid og vedholdenhed.

Det er nemmest at lære med hjælp fra en sanglærer.Ellers kan du søge efter videoer på Youtube. Søger du på engelsk hedder det ‘grounding for singers’ og ‘Breath support’.

Dit andet spørgsmål om den mere fyldige lyd handler først og fremmest om, hvordan du arbejder med klang. Klang arbejder vi med i mundhulen, det er altså et spørgsmål om, hvordan du placerer primært kæbe, tunge og gane. Det er i virkeligheden akustiklære: et lille hulrum i munden = en skarp lyd, et stort = en fyldigere lyd. Og de dele man så kan justere på er bl.a. kæbe, tunge og gane (og lidt på selve strubehovedet).

Her er en video om, hvad forskel åbning af kæben gør:
https://syngbedre.dk/aaben-munden-og-kontroller-din-klang/

Jeg håber det kan hjælpe dig på vej.

Mange hilsner Christina

………

Begge områder er med på onlinekurset Få styr på din sangteknik

 

 

%d