Warning: Attempt to read property "plugins" on null in /customers/d/b/a/syngbedre.dk/httpd.www/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Hej Christina

Jeg er en lys sopran og har fået sangundervisning tidligere. Jeg synger meget, bl.a. i et kantori, hvor jeg bliver brugt meget som solist. 
Jeg har erfaret, at jeg intonerer for højt. Har du et godt råd, hvordan jeg kan få klaret det problem?

Bedste hilsner A

 

Hej A

Tak for din mail og for et godt spørgsmål.

Når man intonerer for højt skyldes det rigtig ofte, at ens grounding, altså fornemmelsen af rødder eller jordforbindelse om du vil, ikke er stærk nok. Man kommer til at synge lidt ovenpå stemmen. Du som trænet sanger og lys sopran har sikkert ofte fået at vide, at du skulle tage tonerne ovenfra. Og det giver også en masse til klangen og en sikkerhed for, at du ikke kommer for lavt ind på tonen. Men nogen gange kan det betyde, at man kommer lidt højt op i kroppen og det betyder så, at man synger lidt for højt.

Det du kan gøre, er at arbejde helt bevidst med hvordan du står på dine fødder. Stå solidt på begge ben med vægten midt på foden eller forover (ikke på hælene). Prøv ligesom at gribe fat i underlaget (jeg kalder det abetæer), så du meget tydeligt kan mærke underlaget mod dine fødder. Øv det gerne uden sko på. Det kan være en fordel for dig i en periode kun at synge i flade sko, da der sker en hel del med balancen i kroppen, når vi er på høje hæle. Og det skift i balancen skal du være bevidst om.

Du skal også tjekke op på dine knæ, at du ikke overstrækker. Bøj i stedet lidt i knæene og mærk en nedadgående tyngde.

Og samtidig skal din overkrop jo være rank og du skal bruge din støtte – men det tænker jeg, du har styr på.

Når vi i en periode har arbejdet meget med de opadgående forbindelser (tænke lang nakke, rette sig op, osv.) som man typisk gør, kan man miste den nedadrettede forbindelse, som også er vigtig.

Så prøv at kombinere de ting du ved om den ranke krop med et bevidst arbejde med grounding/jordforbindelse.

Christina Holm Dahl

Jeg håber det hjælper dig – ellers skriv gerne igen.

Mange hilsner Christina

 

 

 

 

%d