Warning: Attempt to read property "plugins" on null in /customers/d/b/a/syngbedre.dk/httpd.www/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Oplever du også, at din stemme knækker på de mest irriterende steder?

9 ud af 10 gange er årsagen, at balancen mellem hvor meget luft tonen skal bruge og hvor meget støtte du bruger er i uorden.

Hvis du ikke er særlig øvet som sanger, kan det være at du synger alt for svagt og slet ikke bruger dine mavemuskler. Så kan du læse mere her

Hvis du er en øvet sanger, sker der typisk det, at du sætter for meget lyd på stemmen og glemmer at bakke op med støtte eller først kommer i tanke om det for sent. Så er hele belastningen på dine stemmelæber og det bryder de sig ikke om. De bliver overbelastede og stemmen ”knækker”.

Løsningen: Træk vejret – støt – syng (og hold mavemusklerne passende spændt undervejs)

Altid i den rækkefølge! Aldrig først spænde mavemusklerne når du har sunget 4 toner! Aldrig trække vejret med spændte mavemuskler! Aldrig holde op med at bruge mavemusklerne før du er færdig med linjen!

Og ja, det er rigtig kækt af mig at skrive det, for det tager tid, årevis, at blive helt sikker i det. Så derfor skal du gå i gang i dag for at få det helt på plads 🙂

Hvis du er usikker på hvad jeg mener med mavemuskler/ støtte eller med vejrtrækning, så kan du læse mere i videoerne her.

Nsæte gang du skal synge, gør du sådan: Træk vejret – støt – syng

God arbejdslyst 🙂

PS: Hvis du er super-erfaren og ved (og jeg understreger ved), at din støtte er helt i orden og du stadig knækker, så kan det være rigtig klogt at få en halsdoktor til at kigge nærmere på dine stemmebånd. Det er ikke specielt behageligt men det er en effektiv måde at konstatere på, at stemmebåndene er sunde og raske og ellers få den rette behandling.

%d