Warning: Attempt to read property "plugins" on null in /customers/d/b/a/syngbedre.dk/httpd.www/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Er du også på vej på ferie? Det er jeg og jeg glæder mig – og et eller andet sted i mit hoved spøger det alligevel, at jeg jo skal synge en hel del i august. Så kan jeg tillade mig at holde fri? Kan jeg så overhovedet få det til at fungere, når jeg skal i gang igen?

Nu har jeg prøvet turen et par gange eller 20 (det der med ferie og så i gang igen med sangsæsonen), så egentlig kender jeg jo udmærket opskriften på det. Og jeg tænker, at den kan du måske også bruge.

 

Først og fremmest skal du tillade dig selv hvile – for krop, stemme og hoved.

Du har brug for ferien. Sang trækker nemlig på mange af de samme ressourcer som det at være velfungerende på dit job. Der er en grund til at vi holder ferie, vi fungerer bedst, hvis vi får hvilet ind imellem. Og måske fik du også lagt lidt rigeligt i kalenderen her i foråret? Det gjorde jeg selv og kunne godt mærke, at de der småforkølelser nemt sneg sig ind. Kan du genkende det? En evt. overbelastning af stemmen pga. for stramt program skal have ro nu. Det er det bedste du kan gøre for din stemme.

ferie frø Syng Bedre

 

Når du så har hvilet, er det en god ide at holde den fysiske form – så du husker muskelkontakten, altså stadig har kontakt med dine mavemuskler og kan præstere en ordentlig holdning (så skuldrene ikke falder alt for langt ned 😉 ). Måske skal der laves nogle maveøvelser, og en god lang gåtur eller løbetur er heller ikke en dårlig ide.

Du kan også tænke på at holde stemmebåndene fleksible og det gør du heldigvis bedst ved at synge – for sjov, i bilen, i badet, med på radioen, med venner, med dine børn, ved et lejrbål, med en højskolesangbog (Højskolesangbogen findes f.eks. som app, lige til at lægge på din telefon Android – IOS)

 

Husk at talestemme og sangstemme er forskellige

Derfor holder det at snakke ikke din sangstemme i gang. Du må i gang med at synge! Og særligt kvinder skal lige indimellem tage en tur op omkring de helt lyse toner, så du husker kontakten til randregisteret/den lyse del af stemmen. (Det skal mænd selvfølgelig også, men udfordringen med knækket opstår hurtigere hos kvinderne).

Og ja: sol, vind, udeliv, aircondition, rødvin osv. kan godt mærkes på stemmen, den kan blive lidt ru i det. Men det går altså væk igen, når du vender tilbage til dit almindelige liv efter ferien. Så nyd nu solen og afbrækket fra rutinerne!

Bade frø Syng Bedre

 

Når ferien er slut og sangsæsonen går i gang igen skal du give dig tid til at komme form igen efter ferien, inden der skal præsteres for alvor – så du undgår skader. Men det tænker jeg vi vender tilbage til i august, så hold øje med bloggen.

 

………

PS: Du kan også tage mit sangopvarmningsprogram med på ferie, det er lige til at lægge i playlisten på telefonen og så holder du helt sikkert formen 🙂    

 

 

 

GemGem

%d