Warning: Attempt to read property "plugins" on null in /customers/d/b/a/syngbedre.dk/httpd.www/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Jeg ved ikke hvad det er med marts, men det er altid en af årets travleste måneder. Jeg synger med rigtig mange mennesker, holder korworkshops og sangkurser. Det er helt utroligt priviligeret at opleve, hvor forskelligt mennesker går til det at synge. For det er jo det, jeg synes er allersjovest ved at arbejde med sang – Menneskerne:

  • Nogle er meget kropsbevidste og kropskloge
  • Nogle er kun i deres hoved og tænker meget
  • Nogle har meget stærke overbevisninger om, hvad de selv kan
  • Nogle lærer hurtigt – og nogle lærer langsomt
  • Nogle tænker i billeder og nogle i ord
  • Nogle vil have en lærer og andre ved bedst selv

Fælles for alle er, at vi er nødt til at acceptere, at god sang er et sammenspil mellem muskelarbejde og hjernearbejde. Og krop og hjerne lærer på forskellige måder. 

 

Din krop og dine muskler har brug for at få gentaget ting. Mange gange. 600 gange siger de, der forsker i det. Vi ser det tydeligt med små børn, der skal lære nyt. De bliver ved, indtil de mestrer det nye. De har endnu ikke udviklet den emsige hjerne, der griber ind og siger ‘det burde jeg kunne, det kan ikke passe, at jeg ikke kan det endnu’.

Og det er det, din krop har brug for: at din hjerne ikke stiller spørgsmål ved kroppens indlæringsform. Så om du skal lære at trække vejret eller slappe af i kæben, så kræver det, at du automatiserer muskelarbejdet ved hjælp af: gentagelse.

Hjernen har brug for en anden systematisk tilgang. Her er du nødt til at forstå udfordringen. Find ud af, hvad det konkret er, som ikke virker, og læg så en strategi. Kløjs du i teksten? Så øv dig i at sige ordene langsomt og derefter hurtigt og derefter med sang på. Mangler du luft et bestemt sted hver gang? Så find et konkret sted at trække vejret.

Når din hjerne har fundet løsningen, skal din krop igang med at arbejde med at automatisere, så løsningen kommer ind ‘på rygraden’. Her kommer gentagelserne i spil. Og selvom din hjerne har analyseret og forstået, er der ingen vej uden om gentagelserne – det er sådan din krop lærer.

God øvelyst

Mange hilsner Christina

 

—————————–

Jeg har lavet et online-sangkursus ud fra netop de principper om at lære, som du lige har læst om.

Det hedder 
Få styr på din sangteknikonlinesangkursus

Kurset består af:

  • Lydfiler med sanglektioner
  • Opgaveark, så du lærer at vurdere din egen sang
  • Tekster om stemmeteori
  • Sangøvelser

Alt sammen forklaret, så det er til at forstå, også uden en sanguddannelse i bagagen.

Du kan læse meget mere om kurset ved at klikke her

 

 

 

 

%d